خبر دستگیری عوامل ترور شهید دکتر "مسعود علیمحمدی " استاد فیزیک هستهای دانشگاه تهران توسط ماموران دستگاه اطلاعاتی و امنیتی کشور، بار دیگر میزان توانمندی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در برابر سایر دستگاههای اطلاعاتی در منطقه حساس خاورمیانه رو مشخص کرد.
بر همین اساس، وزیر اطلاعات هم در یک کنفرانس خبری جزئیاتی را درباره نفوذ به قلب دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی اعلام کرد؛ جزئیاتی که پرده دیگری از اقتدار اطلاعاتی و امنیتی ایران برداشت و همچنین مباحثی را درباره تاثیر فتنه 88 بر دستگاه اطلاعاتی کشور مطرح کرد.
به همین دلیل روزنامه اسرائیلی "هاآرتص " هم پس از انتشار این سخنان وزیر اطلاعات کشورمان مبنی بر شناسایی شبکه صهیونیستی مسئول ترور دکتر علیمحمدی، مجبور شد تا از زبان روزنامه انگلیسی دیلیتلگراف این مطلب را تأیید کند.
* حفره اطلاعاتی در فتنه 88
اما آنچه در میان سخنان وزیر اطلاعات، توجه متخصصان و کارشناسان مسائل امنیتی و اطلاعاتی را به خود جلب کرد، اصطلاحی بود به نام "حفره اطلاعاتی. "
حجتالاسلام حیدر مصلحی در نشست خبری روز گذشته که با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد، موفقیت اطلاعاتی جمهوری اسلامی در غلبه بر سیستم اطلاعاتی موساد را به ملت ایران تبریک گفت و اظهار داشت: فتنه 88 یک حفره اطلاعاتی بود که برای دشمنان امید ایجاد کرده که به خیال خام خود میتوانند از این فرصت به منظور ضربه زدن به نظام استفاده کنند.
وزیر اطلاعات اضافه کرد: ترور شهید علیمحمدی از جمله اقداماتی بود که دشمن با این تصور که دستگاه اطلاعاتی ایران سرگرم مقابله با فتنه گران است، انجام داد، که به طور قطع سران فتنه باید پاسخگوی این مسائل باشند.
اشاره به این اصطلاح اطلاعاتی از سوی وزیر اطلاعات، موضوعاتی را درباره ارتباط حوادث سال گذشته و ترور دانشمندان هستهای ایران مطرح کرده است؛ موضوعاتی که بررسی دقیق روند انجام این ترورهای میتواند از آن رمزگشایی کند.
* آشوبهای خیابانی؛ ابزار فرعی برای هدف اصلی
حوادث و وقایع سال گذشته اگرچه تحت عنوان "اعتراض به نتیجه انتخابات " شکل گرفت اما اکثر قریب به اتفاق کارشناسان مسائل سیاسی در داخل و خارج از کشور با صراحت اعلام کردهاند که این جریان به دنبال تقابل با اصل و اساس جمهوری اسلامی ایران بود؛ رویکردی که تنها در بستر انتخابات ریاست جمهوری بروز کرد ولی ماهیت اصلی خود را از مدتها پیش تنظیم کرده بود.
به عنوان مثال، "جان مک کین " سناتور مشهور آمریکا چند سال پیش و به موازات اشاره به کودتای رنگی در کشورهایی چون گرجستان، همین روش را برای ایران نیز پیشنهاد و حتی نام آن را نیز با فاصله چند سال سفارش کرده است.
مککین در کتاب "سایه عقابها " میگوید: "دانشجویان در آنجا بسیار باهوش و پیچیده هستند و بسیار فعال در اینترنت میباشند. من فکر میکنم ما باید یک پیام بفرستیم. فکر میکنم باید یک رادیو آزاد ایران داشته باشیم، فکر میکنم باید تلویزیون داشته باشیم. باید جنبش آزادی و استقلال را تشویق کنیم اما من فکر نمیکنم که موجه باشد که ما از لحاظ نظامی دولت را سرنگون کنیم. اما ما مطمئناً میتوانیم آنها را تشویق و کمک کنیم. ما این کار را در گرجستان کردیم و آنها انقلاب گل سرخ را داشتند. و این کار را در اوکراین کردیم و آنها انقلاب نارنجی را داشتند؛ شاید این انقلاب سبز باشد. "
به همین دلیل و با توجه به سخنان وزیر اطلاعات، کارشناسان اطلاعاتی معتقدند یکی از اهداف اصلی جریان فتنه در سال گذشته، مشغول کردن دستگاه اطلاعاتی ایران و فشار به آن از طریق اغتشاشات خیابانی بوده است تا بتواند به اهداف اصلی خود نظیر ضربه زدن به جریان پیشرفت علمی ایران برسند؛ مسالهای که با ترور اساتیدی مانند شهید دکتر علیمحمدی و شهید دکتر شهریاری به واقعیت پیوست.
* عملیات معکوس وزارت اطلاعات ایران در حفره اطلاعاتی
با این حال و با وجود این رویکرد که حجتالاسلام مصلحی از آن به عنوان "حفره اطلاعاتی " نام برده است، دستگاه امنیتی و اطلاعاتی کشور توانست به سرعت این حفره اطلاعاتی را شناسایی و در جهت معکوس از آن استفاده کند.
"نفوذ به قلب دستگاه اطلاعاتی اسرائیل " عبارتی است که وزیر اطلاعات از آن به عنوان کلید دستگیری عوامل اصلی ترور شهید علیمحمدی نام بردهاست.
به همین دلیل است که متخصصان مسائل امنیتی معتقدند شناسایی عوامل اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در ایران و ردیابی شبکههای ارتباطی آنان با یکدیگر سبب شده تا از این حفره اطلاعاتی که در جریان فتنه 88 مورد استفاده دشمنان ایران قرار گرفته بود، علیه خودشان استفاده شود و زمینه برای نفوذ به کدهای این مجموعه فراهم شود.
به نظر میرسد با توجه به شناسایی این کانال اطلاعاتی و امنیتی از سوی سربازان گمنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات ایران، روند عملیاتی این دستگاه شاهد جهشی بیسابقه خواهد بود؛ موضوعی که در سال گذشته و با دستگیری عبدالمالک ریگی، آزادسازی دیپلمات ایرانی در پاکستان و شناسایی تیم ترور شهید علیمحمدی رنگ واقعیت به خود گرفت.