سمیرا علی آبادی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته تربیت بدنی در دانشگاه دولتی کردستان است و رشته اش تمام عشقش است.
می گوید: گاهی که جدی گرفته نمی شود و حقش ضایع می شود، گاهی که دلش می گیرد عجیب، می نشیند و با گریه حرف هایش را برای خدا می نویسد.
سال گذشته که مقام معظم رهبری از نمایشگاه مخترعین کردستان بازدید کرد، سمیرا تنها دختر مخترعی بود که در آن نمایشگاه حضور داشت و می گوید حدود 15 دقیقه با مقام معظم رهبری صحبت کرده و به این خاطر خیلی خوشحال است. عکسی که از این دیدار گرفته شده را هنوز دارد. همین عکسی که از او همراه مصاحبه آمده. سمیرا عضو بنیاد ملی نخبگان است و قصد دارد حالا حالاها مخترع بماند.
وی درباره اختراعش می گوید : اختراع من دستگاهی مربوط به تِست های ورزشی، مختص تِست چابکی که ما به آن " 4* 9" می گوییم. " 4*9 " تستی استاندارد است که در تمام جهان استفاده می شود. برای تست آمادگی حرکتی از آن استفاده می شود. بچه هایی که می خواهند وارد رشته تربیت بدنی شوند، آزمون عملی دارند. در این آزمون عملی تست " 4*9 " جزو تست هااست .یعنی باید این تست ها را بدهند و بعد وارد این رشته شوند. به همین دلیل این دستگاه کاربرد زیادی دارد. قبلا مربیان و استادها از "کرنومتر" استفاده می کردند و بچه ها همیشه این اعتراض را داشتند که مربی یا استاد مثلا دکمه" کرنومتر" را، برای یکی زود می زند و برای آن یکی دیرتر.
برای اینکه دقت این کار را بالا ببریم. طرحی ریختیم که کل این عملیات را دیجیتالی کنیم. تا مربی هیچ دخالتی در این کار نداشته باشد. دستگاهی که ساختیم، شامل یک سِنسور نوری است که روی دو تا پایه دوربین نصب شده و در خط شروع آزمون قرار می گیرد. فاصله 9 متر است. یعنی بچه ها باید این 9 متر را چهار بار بروند و برگردند.
در گذشته بچه ها باید خم می شدند، چیزی را برمی داشتند و بعد می گذاشتند روی خط شروع و یا بالعکس. الان ما دو کلید لمسی جای آن گذاشته ایم که بچه ها باید روی آن کلیک کنند. اما در واقع همان حرکت تست قدیم را انجام می دهند.
وقتی بچه ها، این کلید ها را می زنند، قطع و دوباره وصل می شود.در تست " 4* 9" این دستگاه در کل،پنج زمان به ما می دهد. چهار زمان اول، مربوط به رفت و برگشت ها و زمان پنجم مربوط به کل تست است. یعنی مربی می تواند تشخیص دهد هر کدام از بچه ها، در کدام تست سرعتشان بیشتر بوده است. بنابراین دستگاه، برای استعداد یابی هم کاربرد دارد.
در دانشگاه ، طرح را به عنوان یک طرح پژوهشی اعتبار یابی کردیم.بین این دستگاه، نسبت به کرنومترهای قدیم، تفاوت های معنا داری وجود داشت. دقت این دستگاه بالاتراست. مختصصان و استادان هم این را تایید کردند که این دستگاه همان شکلی است اما با دقت بیشتر.